På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar Skriv ut sidan

Välj län


ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar

Endagskurs

Säkerhetsanvisningar för arbete i och invid vattenvägar.

Kursmål

ESA Vattenvägar, Vattenkraftens säkerhetsanvisningar har tillkommit för att man på ett säkert sätt ska kunna utföra ett arbete eller åtgärder i och invid vattenvägar, samt på avställd rörlig anläggningsdel, nära rörlig anläggningsdel eller på rörlig anläggningsdel. Alla som deltar i arbete ska medverka för åtgärder som behövs för att åstadkomma en god arbetsmiljö.

En omarbetning och revidering har gjorts för att harmonisera med ESA 14. Omarbetningen innebär bland annat en del förändrade och tillkommande funktioner samt ett ökat fokus på riskhantering samt inarbetning av de nya begrepp som etablerats i ESA 14. Publikationen har strukturerats om för att bättre möta branschens önskemål.

I anvisningen är arbetsmetoderna Arbete i och invid vattenvägar, Arbete på avställd rörlig anläggningsdel, Arbete nära rörlig anläggningsdel samt Arbete på rörlig anläggningsdel beskrivna.

Kursinnehåll

  • Ansvar och ESA Vattenvägar funktioner.
  • Entreprenörsarbete.
  • Säker kommunikation.
  • Planering och riskhantering.
  • Skötselåtgärder.
  • Arbetsmetoder.
  • Kunskapsprov.

Förkunskaper

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med planering och genomförande av arbete i och invid kraftstationer och kraftstationers vattenvägar.

Kursledare

Lars Ivan Tuolja

Pris

5 300 kr per deltagare exkl. moms. I priset ingår kursdokumentation, Häftet ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar, kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.


Kurstillfällen

Denna kurs arrangeras främst som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för information och offert för detta ämne.

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top