På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs Skriv ut sidan

Välj län


Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs

Endagskurs

Är det fem år sedan du certifierade dig som KA? Då är det hög tid att förnya ditt certifikat! För att göra det, krävs att du har dokumenterad kunskap om det som förändrats inom bygglagstiftningen. Det har hänt mycket sedan nya PBL trädde i kraft 2011 och under kursen går vi igenom de ändringar som genomförts.

Kursmål

Kursen ger dig kunskap och vägledning i rollen som kontrollansvarig. Teori varvas med praktik och ger en god förberedelse för tentamen som du behöver genomföra. Godkänd tentamen ingår som en del i certifieringen till kontrollansvarig.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till tidigare kvalitetsansvariga, samt Kontrollansvariga med certifikat som snart löper ut.

Kursinnehåll

Genomgång av förändringar som skett i gällande regelverk.

Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper krävs för att gå kursen. Men för att bli certifierad kontrollansvarig krävs det att du har formell utbildning och erfarenhet av byggverksamhet, alternativt minst 10 års byggerfarenhet. Det är också krav på en godkänd tentamen och intyg om allmän lämplighet.

Tentamen och certifiering

Grundtentamen (4 timmar) eller förnyelsetentamen (2 timmar)
Om du har arbetat i väsentlig omfattning, 2 större eller tiotalet mindre projekt under de senaste 5 åren, kan du skriva en förnyelsetentamen. Frågorna fördelas på hela litteraturlistans innehåll, men med fokus på det viktigaste som ändrats sedan 2011. Stäm av med ditt certifieringsföretag om du kan skriva förnyelsetentamen. Certifieringsföretaget måste vara detsamma som när du gjorde grundtentamen.

Observera att kostnaden för tentamen samt certifiering inte ingår i kursavgiften. Vid de fysiska kurserna på plats i kurslokal beställer EGA tentan till dig och du skriver den på eftermiddagen direkt efter kursen. Vid de digitala kurserna har vi inget tentamenstillfälle utan du får själv kontakta ditt certifieringsföretag och bokar tenta hos dem. För båda gäller att RISE respektive Kiwa debiterar dig för själva tentamen.
Du ansöker sedan själv om certifiering hos RISE eller Kiwa. För mer information om tentamen, certifiering, litteraturlista, prisuppgift mm. Vänligen kontakta ditt certifieringsföretag direkt:
RISE
Kiwa

Lästips
Boverkets krav i BFS 2011:14 KA 4 och BFS 2015:2 KA 5 för att bli certifierad. 
Uppfyller du kraven för certifierad kontrollansvarig? Gör RISE självskattningstest.

Kursledare

Lisa Dahlstedt
Benjamin Hellström

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, Lagtextens byggregler (PBL, PBF, BBR m.fl), övningsuppgifter, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, Lagtextens byggregler (PBL, PBF, BBR m.fl), övningsuppgifter samt digitalt kursintyg.Kurstillfällen

2024-11-05
Stockholm
2024-11-19
Digitalt klassrum
2023-03-07
Göteborg

2022-12-06
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top