På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs Skriv ut sidan

Välj län


Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs

Endagskurs inklusive tentamen

Är det fem år sedan du certifierade dig som KA? Då är det hög tid att förnya ditt certifikat! För att göra det, krävs att du har dokumenterad kunskap om det som förändrats inom bygglagstiftningen. Det har hänt mycket sedan nya PBL trädde i kraft 2011 och under kursen går vi igenom de ändringar som genomförts.

Kursmål

Kursen ger dig kunskap och vägledning i rollen som kontrollansvarig. Teori varvas med praktik och avslutas med tentamen. Godkänd tentamen ingår som en del i certifieringen till kontrollansvarig.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till tidigare kvalitetsansvariga, samt Kontrollansvariga med certifikat som snart löper ut.

Kursinnehåll

  • Genomgång av förändringar som skett i gällande regelverk.
  • Tentamen från valt certifieringsorgan. EGA samarbetar med RISE och Kiwa Sverige.

Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper krävs för att gå kursen. Men för att bli certifierad kontrollansvarig krävs det att du har formell utbildning och erfarenhet av byggverksamhet, alternativt minst 10 års byggerfarenhet. Det är också krav på en godkänd tentamen och intyg om allmän lämplighet.

Tentamen

Grundprov (4 timmar) eller förnyelseprov (2 timmar)
Ett ordinarie tentamenstillfälle ingår i anslutning till kursen.

Om du har arbetat i väsentlig omfattning, 2 större eller tiotalet mindre projekt under de senaste 5 åren, kan du skriva ett förnyelseprov. Frågorna fördelas på hela litteraturlistans innehåll, men med fokus på det viktigaste som ändrats sedan 2011. Stäm av med ditt certifieringsorgan om du kan skriva förnyelseprov. Certifieringsorganet måste vara detsamma som när du gjorde grundprovet.

Certifiering
Certifiering ansöker du själv om hos RISE eller Kiwa Sverige och ingår inte i kursen. För mer information om certifiering, litteraturlista mm:
RISE
Kiwa Sverige

Lästips
Boverkets krav i BFS 2011:14 KA 4 och BFS 2015:2 KA 5 för att bli certifierad. 
Uppfyller du kraven för certifierad kontrollansvarig? Gör RISE självskattningstest.

Övrig information

Tag med aktuella utgåvor av standarderna SS-EN ISO 9001 och SS-EN ISO14001, AB 04, ABT 06 och ABS 18 till både kurs och tentamen då dessa inte ingår i kursen samt godkänd legitimation. Tentamensresultatet skickas ut direkt från respektive certifieringsorgan 2-4 veckor efter tentamen.

Kursledare

Lisa Dahlstedt
Benjamin Hellström

Pris

7 500 kr per deltagare exkl. moms. I priset ingår ett ordinarie tentamenstillfälle, kursdokumentation, Lagtextens byggregler (PBL, PBF, BBR m.fl), digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.


Kurstillfällen

2020-10-20
Borlänge
2020-12-08
Luleå
2020-12-10
Stockholm
2019-03-28
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top