På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö Skriv ut sidan

Välj län


Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö

Endagskurs

Vill du stärka dig i din roll som byggherre och utveckla dina arbetssätt och de verktyg du har att arbeta med? Du kanske känner till dina ansvarsområden men känner dig mindre trygg i hur du kan förvalta ditt ansvar i praktiken? Ofta kanske du känner dig ganska ensam i rollen och saknar forum att bolla de utmaningar du ser med rollen?  I så fall är detta kursen för dig!

Utbildningen är framtagen av Håll Nollans medlemmar och syftar till att ge dig som deltagare ett ramverk för vad arbetet och ansvaret som byggherre innebär. Till stor del handlar det om att förebygga, innan vi börjar bygga. Genom delaktighet och engagemang kan du som byggherre fortsätta skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö genom hela projektprocessen.

Kursmål

Efter kursen skall du känna dig trygg i rollen som byggherre, det arbetsmiljöansvar som följer och stärkt av de verktygen du har för att skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som byggherrens representant i rollen som exempelvis projektchef, projektledare, projektansvarig, projekteringsledare eller projektutvecklare.

Kursinnehåll

I den här utbildningen får du lära dig mer om vad rollen som byggherre innebär och hur du redan i tidiga skeden kan skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment och utgår till stor del utifrån Håll Nollans gemensamma arbetssätt för byggherrar. Under dagen går vi igenom gemensamma verktyg för riskhantering och hur du bör arbeta med dem projektgenomgående:

  • Arbetsmiljöplan
  • Projekttidplan
  • Arbetsplatsdisposition
  • Riskhantering
  • Byggmöten
  • Kravställning och uppföljning

Under dagen tillämpar vi verktygen i ett case och går även igenom och förtydligar byggherrens arbetsmiljöansvar utifrån lagstiftningen samt rollen i relation till Bas-P och Bas-U.

Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av byggprocessen och ha kännedom om din verksamhets ledningssystem. Det är även en fördel om du har gått Bas-P och Bas-U, grundkurs eller motsvarande.

Läs mer

Denna kurs är framtagen av: Håll Nollan

Övrig information

Bifogar länk till läsanvisning - Håll Nollans gemensamma arbetssätt för byggherrar - inför kursen. Läsanvisningen är en pdf på 7 sidor. Detta underlag speglar till stor del innehållet i utbildningen.
 
Till läsanvisningen: Gemensamma arbetssätt för byggherrar

Kursledare

Anna Källgården

Pris

Klassrum
6 100 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika. Medlemmar i Håll Nollan och Byggherrarna får 20% rabatt. I anmälningsformuläret välj "Håll Nollan" alt. "Byggherrarna" under frågan -Har ditt företag ett samarbetsavtal med EGA? för att få er rabatt.

Digitalt klassrum
5 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation samt digitalt kursintyg. Medlemmar i Håll Nollan och Byggherrarna får 20% rabatt. I anmälningsformuläret välj "Håll Nollan" alt. "Byggherrarna" under frågan -Har ditt företag ett samarbetsavtal med EGA? för att få er rabatt.Kurstillfällen

2024-09-04
Digitalt klassrum
2024-09-18
Stockholm
2024-10-02
Luleå
2024-11-05
Digitalt klassrum
2024-12-05
Malmö

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top