På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
Hem/Kurser/Grundläggande juridik för LOU-entreprenader Skriv ut sidan

Välj län


Grundläggande juridik för LOU-entreprenader

Tvådagars introduktionskurs

Kursen för dig som ganska nyligen gått ut din ingenjörsutbildning och som nu arbetar på en upphandlande myndighet eller som entreprenör med uppdrag till kommuner eller myndigheter.

Du kommer i ditt arbete i kontakt med de vanliga standardavtalen och offentlig upphandling. Den här kursen beskriver hur dessa avtal samverkar och påverkar varandra samt vad som måste beaktas vid offentlig upphandling.

Värdefull kunskap

Goda kunskaper i spelreglerna på entreprenadområdet är avgörande för alla parter. Det gäller att bevaka sina rättigheter och skyldigheter för att få ett plusresultat på sista raden. Standardavtalen, AB för utförandeentreprenader och ABT för totalentreprenader, är tillsammans de viktigaste regelverken som du behöver känna till. Vi går dessutom igenom konsultavtalet ABK 09 samt hur lagen om offentlig upphandling LOU kan påverka entreprenaden.

Kursmål

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i AB 04 och ABT 06, LOU och ABK 09.

Målgrupp

Alla som kommer i kontakt med anbud och avtal i bygg- och anläggningssektorn hos upphandlande myndighet eller hos en utförare med dessa som kunder.

Kursinnehåll

Vi går igenom grundläggande offentlig upphandling där vi behandlar de viktigaste reglerna i LOU och LUF. Vidare får du kunskap om allmän avtalsrätt och grundläggande begrepp inom entreprenadjuridiken såsom upphandlings-, entreprenad- och ersättningsformer. Utifrån standardavtalen för konsultuppdrag och entreprenad går vi bl. a. igenom:

  • Omfattning av kontraktsåtagandet
  • Tolkning av avtalet utifrån motstridiga uppgifter
  • Regler och formalia för ÄTA-arbeten och ändring av uppdrag
  • Rätt till tidsförlängning
  • Garantiansvar
  • Skadestånds- och ansvarsfrågor
  • Avhjälpande av fel
  • Besiktning av entreprenad
  • Nyttjanderätt vid konsultuppdrag

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Ann Garmland
Andreas Lundqvist

Pris

Digitalt klassrum
10 900 kr per deltagare exkl.moms. I priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg och häftet Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt för byggsektorn (AB 04, ABT 06, ABK 09, m.fl).Kurstillfällen

Denna kurs arrangeras främst som företagsintern utbildning för ert företag.

Kontakta oss för information och offert för detta ämne.

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Besök oss på

Gå till sidans topp

top