Bygg och installation

Skriv ut

AMA Hus 14

Endagskurs 

I kursen tar vi upp de grundläggande reglerna, pyramidregeln, strukturen samt sambandet mellan AMA Hus 14 gentemot AMA AF 12 och AB 04 för tekniska beskrivningar enligt AMA-modellen. Vi går även igenom viktiga nyheter som finns i AMA Hus 14.

För dig som enbart vill ha nyheterna!
Du som är en van användare av AMA Hus och enbart vill höra om vad som är nytt och förändrat, satsa 1,5 timme av din tid och uppdatera dig på nyheterna. Vi avslutar kursdagen med att vi går igenom nyheterna i AMA Hus 14.


Kursmål 
Målet med kursen är att du som projektör, entreprenör eller beställare ska få översiktig kunskap om hur du använder och tillämpar AMA Hus 14 i beskrivningar och hur du upprättar tekniska beskrivningar enligt den samt förstår dess koppling till entreprenadjuridiken.

Kursinnehåll 
• Uppbyggnaden och strukturen i AMA Hus 14, RA Hus 14, MER Hus och kodsystemet BSAB 96
  • Hur olika handlingar fungerar tillsammans i förfrågningsunderlaget samt kopplingen mellan AMA Hus och AB/ABT, AMA AF och myndighetskrav 
  • Hur tekniska beskrivningar baserade på AMA Hus 14 upprättas
  • En övning i upprättande av beskrivning
  • Övergripande information om vilka förändringar som är genomförda i förhållande till tidigare versioner av AMA Hus och RA Hus

  • Förkunskaper 
    Grund- eller repetitionskurs för projektörer, entreprenörer och beställare som måste kunna hitta i och förstå uppbyggnaden av AMA. Inga särskilda förkunskaper krävs. 
Kursledare
Kursledare är Tomas Thulin som varit utredare för Svensk Byggtjänst i de senaste AMA-generationerna och Marit Öhman som ingår i referensgruppen för AMA Hus.

Pris och villkor för kursen

Tipsa en vän om
AMA Hus 14

Kurstillfällen

AMA Hus 18 beräknas komma ut i april/maj 2018. Vi återkommer med kurser i ämnet när den finns ute. 

Önska offert på företagsintern utbildning eller ny kurs

För offert på företagsintern utbildning, fyll i formuläret

Saknar du en kurs på din ort? Lämna en intresseanmälan Denna anmälan är EJ bindande.