På ega.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används och genom att klicka "ok" så sparas ditt val till nästa besök.
ega-logga
skugga-uppe
JuridikVäg och markKvalitet, miljö och arbetsmiljöProjekt och organisationBygg och installationAMA-utbildningar
Hem/Kurser/Aff - Avtal för fastighetsförvaltning, grundkurs Skriv ut sidan

Välj län


Aff - Avtal för fastighetsförvaltning, grundkurs

Tvådagarskurs

En upphandling med hjälp av Nya Aff (Avtal för fastighetsförvaltning och andra FM-tjänster, Facility Management) innebär att fastighets- och FM-branschens upphandlingsreglemente utgör grunden för de avtal som tecknas mellan beställare och leverantörer. Grunden i Nya Aff är ABFF och Aff-definitionerna. 

I Nya Aff finns också ett antal mallar som kan användas för att bygga upp ett komplett förfrågningsunderlag omfattande fastighetsförvaltning, fastighetsteknik, utemiljö, städning och övriga FM-tjänster. Mallar finns för att skapa beskrivning av tjänster (funktion eller utförande),  inkl. gränsdragningslistor, formulera entreprenadspecifika regler (utöver ABFF), upprätta objektbeskrivningar och ta fram upphandlingsföreskrifter.

Kursmål

Kursen avser att under två dagar ge en introduktion i tillämpningen av Aff-systemet, förfrågningsunderlagets och avtalets uppbyggnad mm och därmed få både teoretiska och praktiska erfarenheter av: Aff:s tillämpning. Även att kunna läsa och tolka förfrågningsunderlag samt att känna till grunderna för att upprätta och teckna förvaltningsavtal.

Kursinnehåll

Introduktion och fördjupning i Aff och dess struktur, förfrågningsunderlagets uppbyggnad mm. Du får en gedigen kurspärm som du kan ha som stöd och hjälp för din fortsatta användning av Aff.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Övrig information

Tag med egna exemplar av ABFF 15 och Aff-definitioner 15 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via aff-forum.se

Kursledare

Marianne Granström
Tomas Malmberg

Pris

10 300 kr exkl. moms. I priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.


Kurstillfällen

2018-04-10 - 2018-04-11
Göteborg
2018-05-07 - 2018-05-08
Stockholm

E G Andersson Konsult AB

Kyrkogatan 16, 826 32 Söderhamn

0270-105 10

mer.info@ega.se

Org-nr 556367-3556

Dela på sociala medier

Gå till sidans topp

top