Bygg och installation

Skriv ut

Aff - Avtal för fastighetsförvaltning, grundkurs

Tvådagarskurs, grundutbildning

En upphandling med hjälp av Nya Aff (Avtal för fastighetsförvaltning och andra FM-tjänster, Facility Management) innebär att fastighets- och FM-branschens upphandlingsreglemente utgör grunden för de avtal som tecknas mellan beställare och leverantörer. Grunden i Nya Aff är ABFF och Aff-definitionerna. 

I Nya Aff finns också ett antal mallar som kan användas för att bygga upp ett komplett förfrågningsunderlag omfattande fastighetsförvaltning, fastighetsteknik, utemiljö, städning och övriga FM-tjänster. Mallar finns för att skapa beskrivning av tjänster (funktion eller utförande),  inkl. gränsdragningslistor, formulera entreprenadspecifika regler (utöver ABFF), upprätta objektbeskrivningar, ta fram upphandlingsföreskrifter.

Kursmål 
Kursen avser att under två dagar ge en introduktion i tillämpningen av Aff-systemet, förfrågningsunderlagets och avtalet uppbyggnad mm och därmed få både teoretiska och praktiska erfarenheter av: Aff:s tillämpning, att kunna läsa och tolka förfrågningsunderlag samt att känna till grunderna för att upprätta och teckna förvaltningsavtal.

Ur kursinnehållet 
Introduktion och fördjupning i Aff och dess struktur, förfrågningsunderlagets uppbyggnad mm. Du får en gedigen kurspärm som du kan ha som stöd och hjälp för din fortsatta användning av Aff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Våra mycket erfarna kursledare har gedigen praktisk kunskap i ämnet.


Pris och villkor för kursen


Tipsa en vän om
Aff - Avtal för fastighetsförvaltning, grundkurs

Kurstillfällen

Göteborg Karta till kurslokal
2018-04-10 - 2018-04-11 Anmälan
Stockholm Karta till kurslokal
2018-05-07 - 2018-05-08 Anmälan
Stockholm  
2017-12-06 - 2017-12-07  

Önska offert på företagsintern utbildning eller ny kurs

För offert på företagsintern utbildning, fyll i formuläret

Saknar du en kurs på din ort? Lämna en intresseanmälan Denna anmälan är EJ bindande.